Настава у природи - Копаоник

Ученици четвртог разреда наше школе  су боравили на Копаонику  од 2.10. до 9.10.2015. године, где је реализована настава у природи. Хотел „Сребрна лисица“  је свим ученицима омогућио пријатан  боравак, јер су услови смештаја и исхране одлични. Директор хотела, господин Зоран, је свакодневно ишао у шетње са нама  и упознавао нас са флором и фауном овог прелепог националног парка. Рекреатор Неша је својим изузетним аниматорским вештинма улепшао вечерње активности деце.Сва деца су била здрава и доктор Драган није имао посла, али је време проводио са  нама и подучавао је децу здравом начину живота.

      Организовали смо једнодневни излет до Градачке бање, манастира Градац и  Студеница, где су се ученици упознали са појединим  историјским чињеницама из живота  династије Немањић и монашком начину живота. Посетили смо и излетиште „Ђоров мост“ на реци Самоковки, где су ученици на очигледним примерима обновили знање о рељефу и водама Србије.

Вратили смо се у Београд након осам прелепих дана, јер нас је и Михољско лето пратило, па су утисци били потпуни.

                                      одељења : IV – 1, IV – 3  и  IV - 4

                                     учитељице: Марина Лугоња, Верица Остојић и Светлана Милутиновић

Тара, октобар 2014.

Ученици одељења II1 II2 и II3 боравили су на Тари у периоду од 6.10. – 13.10.2014. године у Вили Тара. Лепо време, добро расположење и природне лепоте ове планине учиниле су нам боравак незаборавним. У дугом сећању ће нам остати Видиковац, Етно село, Манастир српских светитеља, шетње трим стазама и Стазом љубави, Град пријатељства, и легенда о настанку Таре. Увече смо се забављали и проводили уз занимљиве вечерње активности и такмичења.

Учитељице: Милена Арсић, Нађа Вуковић и Весна Марковић, Радосава Ружић

Ој ливадо, росна траво, Јаворе...

 

Боравили смо на планини Јавор у селу Кушићи крајем априла 2013. године. Хотел „ЈАВОР“ је веома леп и удобан за боравак деце, особље хотела је изузетно гостољубиво, a храна изврсна, тако да смо сви заједно имали идеалне услове за боравак на планини. Време је било одлично, ваздух свеж, пун кисеоника, па смо дисали пуним плућима у свакодневним обиласцима крајолика. Посетили смо Ивањицу и слапове Моравице, затим прву хидроцентралу у том крају и Чичин дом. Рекреатор Деки је свако вече организовао разне активности у дискотеци. Сваки ученик је учествовао са пуно маште и креативности у шиз фризу, маскембалу, играма без граница и музичким играма, а посебно на тему „Ја имам таленат“.

Сви смо се вратили пуни позитивне енергије са дивним успоменама на ту планину!

Одељење I-4 и учитељица Светлана Милутиновић

 

Подно Озрена

 

 

 

Ученици првог и другог разреда наше школе провели су осам незаборавних дана у Сокобањи. Овим путем се још једном захваљујемо особљу хотела "Турист" на љубазном гостопримству, као и агенцији "ВИА-турс Петровић" на одличној организацији...

 

 

 

 

Четвртаци на Гочу

У периоду од 22.04.2012. до 29.04.2012. године боравили смо на планини Гоч код Краљева. Настава у природи је протекла у духу истраживања, проучавања и усвајања нових знања на очигледним примерима. Ученици су уживали у еколошко чистој и јединственој, нетакнутој природи. Свакодневне шетње су водиле кроз мешовите шуме, поред бистрих, планинских поточића и речица, па све до Цветне ливаде и Кавгалијског језера. Посетили смо стругару, расадник и рибњак.

Једнодневни излет до манастира Жича и Краљева нам је обогатио и улепшао целокупан доживљај. Сви ученици су заједно учествовали у активностима, развијајући другарство и заједништво.

Вратили смо се препуни утисака, са жељом да се поново вратимо у ту оазу природне лепоте.

Учитељице Наталија, Светлана, Верица и Милица