Изборна настава

Замак

На часовима народне традиције ученици одељења II2 правили су замак налик на оне у којима су некада живели владари. Поред дворца, у централном делу дворишта налази се бунар, спаваонице за војнике и штала. Замак је окружен високим каменим кулама и бедемима. Изван дворских зидина направљење су ниске куће у којима су живели сељаци.

Више од речи видео-запис говори колико су деца уживала у изградњи замка.

 

Учитељица Марина Лугоња

Планинска кућа

Ученици одељења II2 на часовима народне традиције имали су прилике да праве планинску кућу од дрвета са подрумом који је озидан каменом. На занимљив и креативан начин научили су како се зидају куће и од којих материјала у шумовитим планинским пределима.

Учитељица Марина Лугоња

Пећине, земунице, колибе

Ученици II-1 разреда на часовима народна традиције су правили пећине, земунице и колибе oд природних материјала: сламе, гранчица, дрвених штапића од сладоледа, кукурузовине, каменчића, лишћа... Направљене су куће налик на оне у којима су људи некада живели.

Ученици су самостално радили и показали да су веома креативни.

Такође су уз помоћ макета од папира и пластелина направили села и огњишта.

На наше велико задовољство радове смо изложили у учионици и у холу школе.

Слике говоре више од речи.

Погледајте!

Учитељица Наталија Басалић

 

Кућице од дрвета

 

На часовима народне традиције ученици одељења II 2 су имали прилике да у оквиру наставне теме „Куће“ самостално израђују исте од дрвета.

У току израде кућица ученици су показали велики ентузијазам, залагање и креативност.

На самом крају радове смо изложили у учионици на опште задовољство свих нас.

Учитељица Марина Лугоња

 

Поклони за наше маме

 

Ученици  одељења I4 су на часовима креативне радионице припремили поклоне за своје маме поводом празника Дана жена. Обојили су глинене тањире, на којима су илустровали цртеже. Коначан изглед су добили украшаавањем контур бојама и лакирањем, како би се сјајили.

Маме су добиле и дивну честитку коју је сваки ученик направио са много љубави и труда. Све то су лепо упаковали украсним папиром и однели својим мамама на поклон.

учитељица Светлана Милутиновић