Грешка
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder engleski is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Предметна настава

Занимљива географија

Учење географије не мора увек бити досадно. Уз мало боје, слика, текстова и дечије креативности оживели смо учионицу интересантним плакатима и на забаван начин научили занимљивости о северној Африци.

Професор Раденко Тртица и одељења VII1, VII2 и VII3

 

На часовима физике

Физика је наука која проучава природне појаве и законости које постоје међу њима. Потиче од грчке речи «физис» што значи природа.

Физика је првенствено експериментална наука јер доноси закључке на основу изведених експеримената.

Током експеримента ученици се забављају, а истовремено стичу и усвајају нова знанја.

Овакви часови подстичу ученике на размишљање, покрећу им машту и показују им да је физика као наука, разумљива, очаравајућа и да се налази свуда око нас.

« Реци ми заборавићу,

покажи ми запамтићу,

укључи ме и разумећу «

 

Кинеска пословица

Александра Прпа, професор физике

Распуст уз књигу

Драги наши ученици, пред вама је распуст и дуго топло лето. Уживаћете у путовањима, сунчању, пливању, али ћете сигурно наћи времена  и  за дружење са занимљивим књигама. Предлажемо вам да у библиотекама потражите нека од ових књижевних  дела  и да их прочитате. Тако ћете се боље припремити за наставу српског језика у наредној школској години.

Опширније...

Посета Институту за физику

 

Дана 04.10.2012 године, ученици наше школе су заједно са својим предметним наставником физике, Прпа Александром , посетили високонаучну установу Институт за физику у Земуну.

Ученицима је пружена јединствена прилика да чују излагања неких од наших најцењенијих младих научника. Посетили су лабораторију за фотоноку, лабораторију за атомску, молекулску и ласерску спетроскопију, где им је др Александар Крмпот одржао веома занимљиво предавање.

Др Сања Тошић, мр Маја Рабасовић и др Александар Милосављевић, из лабораторије за физику сударних процеса, укратко су објаснили рад у својој лабораторији..

Овим путем им се још једном захваљујемо на указаном гостопримству, јер су и поред бројних обавеза, нашли времена да нашим ученицима на сликовит начин прикажу чари физике.

 

English gallery!

[sigplus] Critical error: Image gallery folder engleski is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

{gallery}engleski{/gallery}

Our students have been working very hard to show You what they can do in English. So, come and visit our gallery. We hope You will enjoy it,

Teachers of English