Добродошли!

Добродошли на сајт наше школе.

Основна школа „Михајло Пупин“ је савремено опремљена школа, која је почела са радом 2009. године. Све је ново, чисто, уредно и модерно, па и лепше за живот, рад и учење. Наша жеља је да Вам овим сајтом приближимо рад наше школе и њене квалитете. Желимо да и на овај начин покажемо да је наша школа вредна Ваше пажње и жеље да Вам деца похађају баш школу „Михајло Пупин“. Надамо се да Вам сналажење на сајту неће представљати проблем, а и да ћете наћи корисне информације, не само о раду школе, већ и о начину помоћи Вашој деци у учењу. Са жељом да се видимо у просторијама наше школе што пре, поздрављам Вас и желим Вам пријатно време проведено уз наш сајт.

Драган Комненић, професор

Школски базар, октобар 2014.

Објављено понедељак, 15 децембар 2014 20:50

Ученици одељења I1 на часовима ликовне културе имали су прилику да користећи различите технике и материјале искажу креативност и машту у раду. Дечји радови су били изложени на Базару који се одржао у холу школе 23. октобра 2014. године. На задовољство свих ученика, посећеност нашег штанда од стране родитеља, бака и дека је била велика, а њихове реакције и коментари су били позитивни.

 Учитељице: Марина Лугоња и Зорица Терзић

Посета фестивалу науке

Објављено недеља, 14 децембар 2014 14:53

Дана 5.12.2014. године били смо на ,,ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ “, на који су нас  водиле наставнице биологије и хемије и наставница техничког. Фестивал се одржавао на више локација, али ми смо се највише задржали у „Zepter Expo Centru“. Тамо смо присуствовали многим огледима, нпр. сазнали смо да се од морских алги са којима се често сударамо током пливања у мору, прави изолациони материјал за стамбене објекте. Такође, научили смо и то да када се цвет стави у јестиву боју и у њој проведе неколико дана латице цвета поприме ту исту боју. Присуствовали смо експерименту којим је доказано да постоје течноси кроз које светлост не пролази већ се од њих одбија. Били смо и у соби илузије у којој нам је изгледало да је један део пода виши од другог. Током фестивала сазнали смо како настаје каријес и многе друге ствари али смо се највише забавили учествујући у квизу о сиру. Овогодишњи Фестивал науке је био  забаван и поучан и веома се радујем следећем.

Марија Милисављевић V/4

„Свако дете срећног лица чува једна породица“

Објављено четвртак, 11 децембар 2014 11:58

  Управо је завршен ликовни конкурс под називом „Свако дете срећног лица чува једна породица“, који је организовао Дечији савез и пријатељи деце Земуна. На конкурсу су учествовали и радови ученика ОШ „Михајло Пупин“. Међу награђеним радовима заслужено се нашао и рад ученице II3 разреда наше школе , Маше Радовановић. У част награђених учесника конкурса у Општини Земун уприличена је је изложба награђених радова и подела диплома и награда. Награђени радови након изложбе даље се такмиче на нивоу града, тако да свима желимо пуно успеха. Погледајте делић изложбе и нашу награђену Машу.

Скривена љубав

Објављено четвртак, 19 јун 2014 15:17

Љубав дарује. Љубав стоји изнад деобе добра и зла.

владика Николај Велимировић

У уторак 27. маја 2014. године ОШ„Михајло Пупин“ је посетила госпођа Славка Петковић Грујичић, добитник награде Доситејево перо за 2013.годину за књигу „Скривена љубав“.

Ученици осмог разреда су припремили драмско извођење одломака књиге „Скривена љубав“.

Свечано отварање Моста на Ади попратили су ватромет, новинари, неки значајни људи. Те новогодишње ноћи Нина је срела Стефана. Стефан је био најбољи ђак у школи.

Опширније: Скривена љубав

Трећа додела Награде младе публике Европске филмске академије у Београду

Објављено среда, 11 јун 2014 06:44

Трећа додела Награде младе публике Европске филмске академије (European Film Academy Young Audience Award) oрганизује се истовремено у 16 европских градова.

Европски дан младе филмске публике – 4. мај, се по трећи пут обележава у Европи. Београд један од 16 европских градова који је ове године гласао за награду младе публике, а организатори тог програма у нашој земљи су Филмски центар Србије и Културни центар Београда. Наша школа је имала част да буде део ове манифестације.

Као што само име награде каже, деца имају одлучујућу улогу у њеној додели јер сами, својим гласовима одлучују ко ће понети овај трофеј.

Млада публика, узраста од 12 до 14 година, има прилику да истовремено у свих шеснаест градова види три филма која је номиновала Европска филмска Академија: Такмичење (MGP Missionen) у режији Мартина Миехе-Ренарда, Данска, Кајање (Spijt!) у режији Давеа Шрама, Холандија, и Коњ звани Олуја (Ostwind) у режији Катје вон Гарниер, Немачка. Програм се одвијао у Дворани Културног центра Београда, Коларчева 6.

Опширније: Трећа додела Награде младе публике Европске филмске академије у Београду